Adatkezelési tájékoztató - designshop.hu

utolsó módosítás: 2017-11-12 | dokumentum letöltése PDF: info_adat_ds.pdf


A Designshop Bt. (továbbiakban: "Szolgáltató") a designshop.hu domain alatt elérhető webáruházban (a továbbiakban: "designshop.hu") online értékesítési tevékenységével kapcsolatban kezeli a regisztrált felhasználók (továbiakban: "Ügyfelek") személyes adatait, illetve a honlapra látogatók által generált névtelen, statisztikai adatokat.

1. Szolgáltató mint Adatkezelő

Cégnév: Designshop Bt.
Székhely: 1037 Budapest, Bóbita u. 4A 1/9.
Cégjegyzékszám: 01-06-719066
Adószám: 20200154-2-41
Adatvédelmi nyilvántartási szám: folyamatban...
Telefonszám: +3613873062
E-mail: info@designshop.hu 

2. Kezelt adatok 

2.1 Személyes adatok

A designshop.hu honlapon kínált szoftver megrendelések teljesítése és az ehhez kapcsolódó ügyviteli feladatok ellátása céljából az alábbi táblázatban részletezett személyes adatokat kérjük be, illetve kezeljük:

adat megnevezése adatkezelés célja adatkezelés jogalapja adatkezelés időtartama
Számlázási cím (számlázási név, utcanév, házszám, település, irányítószám) Megrendelések teljesítése és számlázás Ügyfél hozzájárulása hozzájárulás visszavonásáig
Kapcsolattartó neve Kapcsolattartás
Telefonszám Kapcsolattartás
E-mail cím Megrendelések teljesítése, Kapcsolattartás, hírlevél küldése
Jelszó Regisztráció, kényelmi funkció biztosítása

Ügyfél a regisztrációnál/megrendelés leadásánál - checkbox kipipálásával - hozzájárulását adja az általa önkéntesen megadott személyes adatainak kezeléséhez.

Ügyfél a regisztráció során checkbox kipipálásával jelezheti, hogy szeretne-e értesítést kapni akciós/új termékekről hírlevél formájában. Ügyfél a későbbiekben bármikor leiratkozhat a hírlevélről a designshop.hu fiókjában, vagy jelezheti leiratkozási szándékát (Megj.: Jelenleg nem küldünk hírlevelet a feliratkozott Ügyfeleknek, de tervezzük azt a jövőben)

"Jelszó" - a regisztráció során megadott adatok tárolásával kényelmesebb szolgáltatást tudunk biztosítani - az Ügyfél adatait újabb vásárláskor nem kell ismételten megadnia.

2.2. Cookie-k (Süti-k) alkalmazása

A cookie (süti) egy rövid szöveg, amelyet a felkeresett webhely küld el a látogató böngészőjébe. Segítségével a webhely megjegyez bizonyos, a látogatássa lkapcsolatos információkat. A designshop.hu weboldalon alkalmazott Cookie-k, azok típusa, funkciója és élettartama:

Cookie neve Cookie Típusa Cookie célja Cookie élettartama
PHPSESSID Munkamenet - session cookie A kosárba helyezett termékeket rögzíti Böngésző bezárásáig
EU_COOKIE_LAW_CONSENT Munkamenet - session cookie Cookie nyilatkozat elfogadásának tárolása 30 nap
_ga Google Analytics látogatói weboldal statisztika 2 év
_gat Google Analytics látogatói weboldal statisztika 1 perc
_gid Google Analytics látogatói weboldal statisztika 24 óra

Ügyfél/Látogató az oldal böngészésével - felugró ablakban az "ELFOGADOM" link-re kattintással - hozzájárulását adja a designshop.hu által alkalmazott Cookie-k böngészőjében történő rögzítéséhez.

A "PHPSESSID" süti, a kosárba helyezett termékeket rögzíti - alkalmazása és engedélyezése a megrendelés leadásához nélkülözhetetlen. Amennyiben Ügyfél mégis a letiltása mellett dönt, megrendelését leadhatja a emailben, a termékek és a számlázási cím megadásával.

Az "EU_COOKIE_LAW_CONSENT" süti weboldal bármely oldalának megnyitása esetén, felugró ablakban megjelenő Süti tájékoztató szöveg Ügyfél általi elefogadását rögzíti és biztosítja, hogy az üzenet 30 napig ne jelenjen meg ismételten. Tiltása esetén az üzenet látható marad.

A Google Analytics a Google elemző eszköze, amely segít a weboldalak és alkalmazások tulajdonosainak, hogy pontosabb képet kapjanak látogatóik tevékenységeiről. Használata révén a rendszer automatikusan statisztikai adatokat generál a látogatás időtartamáról, a meglátogatott oldalakról, a böngésző, az operációs rendszer típusáról, nyelvéről, a használt számítógép paramétereiről, stb., hogy a designshop.hu szolgáltatásait tovább tudjuk fejleszteni, optimalizálni.

A sütik engedélyezését vagy letiltását általában az internet böngészők Eszközök/Beállítások menüjében az Adatvédelem beállításai alatt, a Cookie vagy Süti menüpontokban végezhető el. Részletes információk a beállításokról, a legismertebb böngészőknél: Microsoft Internet Explorer | Google Chrome | Mozilla Firefox

3. Adatfeldolgozó

A designshop.hu tárhely szolgáltatója, mint Adatfeldolgozó, az átalala biztosított webszerveren - a személyes adatok tárolását végzi, azok megismerésére nem jogosult.

Tárhely.EU Kft., 1144 Budapest, Ormánság utca 4. X. emelet 241.
+3617892789, iroda@tarhely.eu

4. Adattovábbítás

A designshop.hu szerződött nagykresekedelmi partnere, mint Adatfeldolgozó, közreműködik a megrendelés teljesítésében, a névreszóló szoftver licenc/ek kiállításában és szoftver telepítőcsomagok letöltésének biztosításában. Továbbított adatok: számlázási cím, kapcsolattartó neve, e-mail cím

Trans-Europe Kft. 1026 Budapest, Torockó u. 4. fszt. 1
+3613920700, info@trans-europe.hu

5. Az Ügyfél jogai

Tájékoztatás kérhető az személyes adatok kezeléséről. Szolgáltató a kérelem benyújtásától számított 10 napon belül írásban, tájékoztatást ad a kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá - amennyiben az adatok továbbítására is sor került - arról, hogy kik és milyen célból kapták meg azokat.

Ügyfél bármikor szabadon módosíthatja adatait a designshop.hu fiókba lépést követően - email címe és jelszava megadásával - vagy kérheti adatainak módosítását Szolgáltatótól. A kérésének a Szolgáltató legkésőbb 10 napon belül eleget tesz.

Ügyfél kérheti adatainak törlését Szolgáltató rendszeréből, mely kérésnek a Szolgáltató legkésőbb 10 napon belül eleget tesz - törli az Ügyfél designshop.hu fiókját az összes kezelt adattal együtt.

6. Jogorvoslati lehetőségek

Amennyiben Ügyfél szerint a Szolgáltató megsértette valamely, az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezést, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) vizsgálati eljárását kezdeményezheti, vagy igényét polgári bíróság előtt érvényesítheti.

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Honlap: http://www.naih.hu
Telefon: 061-3911400
E-maiI: ugyfelszolgalat@naih.hu

7. Adatbiztonsági intézkedések

Megfelelő biztonsági intézkedéseket hoztunk annak érdekében, hogy a személyes adatok védjük a jogosulatlan hozzáférés ellen. Az Ügyfelek adatainak védelmében titkosított SSL protokollon keresztül biztosítjuk az adatok áramlását. Az SSL az Ügyfél adatait továbbítás előtt titkosítja, s így azok kódolt formában jutnak el Szolgáltatóhoz, ennek következtében illetéktelen személyek számára nem értelmezhetők.